Θάνος Μικρούτσικος - Εμπάργκο (LP)

Θάνος Μικρούτσικος - Εμπάργκο (LP)
Price: 21.90€
Format: LP
Label: PANIK
Availability: In Stock


   - OR -   

Η Panik Records επανακυκλοφορεί έναν από τους εμβληματικούς δίσκους της ελληνικής μουσικής, το «Εμπάργκο» του Θάνου Μικρούτσικου.

Ο δίσκος - σταθμός στη σπουδαία και διαχρονική καριέρα του Θάνου Μικρούτσικου, που είχε εξαντληθεί από τα ράφια των δισκοπωλείων, κυκλοφόρησε το 1982 και θεωρείται ως ένα από τα πλέον αριστουργηματικά έργα του. Το «Εμπάργκο» εγκαινιάζει τη συνεργασία του Θάνου Μικρούτσικου με τον ποιητή Άλκη Αλκαίο, με τον οποίο συνεργαζόταν επί πέντε χρόνια για την επιλογή των τραγουδιών, επιλέγοντας μέσα από περισσότερα από 40 μελοποιημένα ποιήματα.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Μαρία Δημητριάδη, ο Βλάσης Μπονάτσος, ο Κώστας Καράλης, ο ίδιος ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μανώλης Μητσιάς, στο περίφημο «Ερωτικό», που έμελλε να γίνει ένα από τα πιο διαχρονικά ελληνικά τραγούδια και μετρά πάνω από 10 επίσημες επανεκτελέσεις. Στον δίσκο περιλαμβάνεται και ένα κομμάτι που ο πολυσχιδής και καταξιωμένος συνθέτης αγαπούσε πολύ, το «Κακόηθες Μελάνωμα», το οποίο, μάλιστα, συνήθιζε να αυτοσχεδιάζει στο πιάνο όταν το παρουσίαζε σε συναυλίες.

Το «Εμπάργκο» κυκλοφορεί σε πολυτελή έκδοση, με τους στίχους όλων των τραγουδιών και σημείωμα του Θάνου Μικρούτσικου, ενώ στο tracklist περιλαμβάνεται ως bonus  ένα από τα τραγούδια που δεν μπήκαν στην πρώτη έκδοση του δίσκου, το «Spleen», το οποίο κυκλοφόρησε στην επόμενη έκδοση, το 2008.

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad            Good

Enter the code in the box below:Powered by Getway LLC Copyright © 2011-2020