Λώλαμα - Το Ασημένιο Δέντρο (LP)

Λώλαμα - Το Ασημένιο Δέντρο (LP)
Price: 28.90€
Format: LP
Label: LABYRINTH OF THOUGHTS
Availability: Out Of Stock


   - OR -   

ΛΩΛΑΜΑ υπήρξαν ενεργοί από το 1989 έως το 1997 και είχαν σαν βάση τους τη Θεσσαλονίκη. Έπαιζαν ένα ιδιότυπο είδους punk, αρκετά πιο σκοτεινό και δύστροπο σε σχέση με ότι άλλο κυκλοφορούσε όχι μόνο εκείνη την εποχή, αλλά και μετέπειτα. Οι στίχοι του τραγουδιστή Χρήστου Τζιώκου και ο παράξενος, γεμάτος αγωνία και προσμονή, τρόπος με τον οποίο αποδίδονται μέσα στα τραγούδια, τους έκαναν να ξεχωρίζουν. (Οι στίχοι του album κυκλοφόρησαν ―μεταξύ άλλων ποιημάτων―  στην συλλογή «Ο δερμάτινος άνθρωπος», το 2009).

Εκτός από την κασέτα-demo «Στα καμαρίνια της υπομονής», το 7’’single «Ο βωμός της μοναξιάς» και μία συμμετοχή του τραγουδιού «Αίνιγμα» σε συλλογή του fanzine«Στις σκιές του Β23», δεν κατόρθωσαν να κυκλοφορήσουν ένα ολοκληρωμένο album στο διάστημα της ύπαρξής τους.

Το «Ασημένιο δένδρο» ηχογραφήθηκε το 1995 και ήταν έτοιμο να ανεμίσει στον αέρα τα φύλλα-λεπίδια του. Όμως οι καιροί «απαιτούσαν» διαφορετικές μουσικές προσεγγίσεις. Και τώρα το απαιτούν, απλά σήμερα μπορούμε να τους αψηφήσουμε. Για λίγο, έστω. Η μπάντα κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων βρισκόταν στην απόλυτη ακμή της. 14 τραγούδια τοποθετημένα σε ένα όχι και τόσο μακρινό δυστοπικό περιβάλλον, αποτελούν ένα εξαιρετικό δείγμα μιας post-punk περιόδου. Στη σκληρή και λιτή μουσική τους έρχονται τα λόγια για να γεμίσουν τα τραγούδια με εικόνες και συναισθήματα. Απαλλαγμένα από τις επαναλαμβανόμενες νόρμες του ιδιώματος, όπως αυτές εκφράστηκαν κυρίως στη δεκαετία του ’80 στη χώρα μας.

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad            Good

Enter the code in the box below:Powered by Getway LLC Copyright © 2011-2020